Zakres zastosowania:
PRAMOL Grillnet-Extra bardzo silny i skuteczny preparat do usuwania przypaleń i grubych warstw tłuszczu, oleju i zwęglonych resztek żywności z grilla, piekarników, blach do pieczenia, płyt kuchennych, frytkownic i mocno zabrudzonych patelni. Łatwo rozpuszcza i usuwa przypalone pozostałości z czyszczonych powierzchni. Dzięki gęstej konsystencji ściekanie z pionowych powierzchni zostało spowolnione, przez co skuteczność działania środka jest wyraźnie podwyższona.
Sposób użycia:
Nanieść koncentrat bezpośrednio na czyszczoną powierzchnię. Podczas pracy z preparatem należy nosić gumowe rękawice ochronne i okulary. Równomiernie rozprowadzić padem ręcznym lub rozpylaczem i pozostawić na 10 – 20 minut. Czyszczone powierzchnie nie powinny przekraczać temperatury 60°C – 80°C. Resztki osadów i przypaleń należy usunąć mechanicznie przy pomocy skrobaczki, a następnie dokładnie spłukać czystą wodą.
Uwagi:
Jeżeli preparat jest właściwie aplikowany, nadaje się do czyszczenia wszystkich powierzchni ze stali nierdzewnej w kuchniach profesjonalnych. Należy stosować na powierzchni o temperaturze od 50°C, ale nie większej niż 80°C. Nie używać do aluminium i samoczyszczących pieców konwekcyjnych. Wyczyszczone powierzchnie i urządzenia mające kontakt z żywnością przed użyciem należy spłukać wodą. Podczas pracy z tym produktem niezbędne jest stosowanie rękawic, okularów i ubrań ochronnych.
Współczynnik:
pH preparatu: 13,0
Okres ważności:
minimum 2 lata
Informacja:
Zgodnie z zaleceniami UE, proszę zapoznać się z Kartą charakterystyki produktu MSDS. Produkt do użytku profesjonalnego.
Za szkody spowodowane niewłaściwym użyciem producent i dystrybutor nie ponosi odpowiedzialności.
Myślałam, że działanie będzie bardziej spektakularne.
Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie sklepu.